Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Weten is zien, zien is weten – nieuwjaarslezing en diner

7 februari @ 17:00 - 22:00

20€

Beste collega,

Wilt u kritisch en waardevrij leren kijken? Bent u ook benieuwd hoe kunst ons kan helpen in de dagelijkse praktijk als arts? Kom dan naar de nieuwjaarsbijeenkomst op donderdag 7 februari 2019 georganiseerd door KNMG Groningen Drenthe. We nemen u mee in de ontwikkeling van de geneeskunde door het bestuderen van kunst.

Naast het educatieve programma kunt u genieten van een heerlijk diner met drankarrangement. Bovendien bieden we u de mogelijk voor een rondleiding in het nieuwe TopsportZorgCentrum Groningen, waar op innovatieve wijze gezondheid samenkomt met top- en amateursport.

Mw. prof. dr. Ann-Sophie Lehmann zal belichten hoe het kijken naar kunst onze patiëntenzorg kan verbeteren, terwijl mw. drs. Margaret Breukink ons een inkijkje zal geven in wat kunst ons kan leren over de rol van artsen over de eeuwen heen. Dhr. drs. Jaap Verhoeff zal stilstaan bij het zeventigjarig bestaan van Pincet en Penseel, een gezelschap van artsen die enthousiast de beeldende kunst beoefenen. De avond zal in een eigentijds jasje worden gestoken door de locatie: het gloednieuwe TopsportZorgCentrum in Groningen. Voor geïnteresseerden is er de mogelijkheid om voorafgaand aan de bijeenkomst een rondleiding te krijgen in dit multifunctionele gebouw waarin topsport, top-ondernemen en topzorg samenkomen. De nieuwjaarsbijeenkomst zal in stijl worden afgesloten met een feestelijk diner.

Programma

17:00 tot 18:00 uur        Voor geïnteresseerden: rondleiding in het TopsportZorgCentrum

17:30 tot 18:00 uur        Inloop

18:00 tot 20:00 uur        Lezing

Mw. Prof. dr. Ann-Sophie Lehmann – Professor of Art History & Material Culture

Mw. Margaret Breukink-Peeze – Kunsthistorica

Dhr. Jaap Verhoeff – voorzitter Pincet en Penseel

20:00 tot 22:00 uur        Feestelijk diner met drankarrangement

Gegevens

Datum:
7 februari
Tijd:
17:00 - 22:00
Kosten:
20€
Website:
https://www.ticketkantoor.nl/shop/NieuwjaarKNMG

Locatie

TopsportZorgCentrum
Laan Corpus Den Hoorn 101
Groningen, 9728 JR
+ Google Maps